Для зв'язку: [email protected]

Волейбольний СК «Прометей» гарантував собі першу сходинку в регулярному чемпіонаті

Волейбольний СК «Прометей» гарантував собі першу сходинку в регулярному чемпіонаті
219557 ПЕРЕГЛЯДІВ

СК «Прометей» на домашній арені здобув чергові перемоги в матчах спареного туру жіночої Суперліги. Перед тиском кам’янчанок не встояв Волейбольний клуб «Полісся-ЖДУ». Підопічні Андрія Романовича в обох поєдинках 13 та 14 березня перемогли суперниць з однаковим рахунком — 3:0.

«Полісся» - єдина команда у чемпіонаті, яка спромоглася завдати поразки «Прометею».

«Ця гра, програна в Житомирі, не мала ніякого психологічного тиску на нас», - зізнається гравчиня СК «Прометей» Катерина Дудник.

Через карантин, пов’язаний із розповсюдженням коронавірусу, поєдинки відбувалися за пустих трибун. Проте це не завадило колективу з Кам’янського зі старту першого матчу захопити ініціативу та втримати її до завершення останньої партії наступного дня.

«Насправді, коли знаходишся на майданчику, ти абстрагуєшся. Намагаєшся виключити все зайве. Так, часом буває, що не виходить. Чутно, що на трибунах говориться, чутно, що з лави запасних говориться, але стараєшся не звертати на це уваги. Бо, якщо звертати на все увагу, то так ніяких нервів не вистачить», - пояснює гравчиня СК «Прометей» Катерина Дудник.

Дебютний матч завершився на користь господарок із рахунком 25:13, 25:17 та 25:10. Особливо вдало «Прометей» грав під сіткою. Кам’янчанки 17 разів успішно заблокували спроби опоненток. «Полісся» - лише 5.

Здобувши 14 очок, Катерина Дудник стала кращою снайперкою першого матчу. Наступного дня жодних сюрпризів не відбулося. Підопічні Романовича монотонно продовжували робити свою справу, раз за разом засмучуючи гостей.

«Ми що могли, те й намагалися показати. Звичайно, дівчата з Кам'янського нав'язали свою гру, проти якої ми взагалі не змогли протистояти», - каже гравчиня ВК «Полісся-ЖДУ» Юлія Богмацер.

Хоча у першому сеті команда Казьмерчука і намагалася чіплятися, переломити хід протистояння житомирянкам так і не вдалося - 25:21, 25:12 та 25:19. «Прометей» знову переміг. І знову кращою бомбардиркою виявилася Дудник. На рахунку догравальниці — 18 балів.

«Ми мали справу з укомлектованою сучасною й дуже організованою командою. Без слабких місць. Найкращою командою сьогодні в Україні. Ми, у свою чергу, маємо великі проблеми по позиціях», - каже помічник тренера ВК «Полісся-ЖДУ» Василь Палюра.

Після перемоги над «Поліссям» колектив із Кам’янського гарантував собі першу сходинку в турнірній таблиці перед завершальним етапом чемпіонату. Втім, федерація волейболу тимчасово призупинила змагання до 3 квітня — дати закінчення загальнонаціонального карантину.

Послуги

Мої відео