Для зв'язку: [email protected]

Майже чотири тисячі жителів Рівненщини обмежені у праві виїзду за кордон через заборгованість зі сплати аліментів

Майже чотири тисячі жителів Рівненщини обмежені у праві виїзду за кордон через заборгованість зі сплати аліментів
44132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники територіальних відділів державної виконавчої служби Рівненської області з початку цього року стягнули 20,8 млн грн заборгованості з аліментів у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та заборон, передбачених ч. 9 та 12 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження».

"Державними виконавцями Рівненської області винесено 3880 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржників щодо виїзду за кордон. Зокрема, безпосередньо по м.Рівне, станом на 01.08.2021 року, винесено 417 таких документів",  - зазначає начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області, Юрій Соценко.
Нагадуємо, що до неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованість перевищує суму платежів більше ніж 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини), застосовуються тимчасові заборони у вигляді обмеження боржника у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.
Зауважимо, що тимчасові обмеження знімаються у разі винесення державним виконавцем постанови про закінчення виконавчого провадження або погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.
Важливо! Оскільки триває період відпусток та літнього відпочинку, радимо громадянам перед плануванням поїздок за кордон перевіряти наявність чи відсутність боргових зобов’язань у Єдиному Реєстрі боржників https://bit.ly/3pnqc9g. Для цього необхідно зробити всього декілька кліків. Пошук ведеться за прізвищем, ім’ям, по батькові боржника, реєстраційним номером облікової картки платника податків, датою його народження та категорією стягнення. Вартість послуги – безкоштовна.

Послуги

Мої відео