Для зв'язку: [email protected]

Відпочинок з користю: на Миколаївщині відбувся правовий квест для дітей

Відпочинок з користю: на Миколаївщині відбувся правовий квест для дітей
138812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Безумовно, літні канікули – це час розваг та веселощів, але хто сказав, що відпочинок не може бути ще й корисним! Саме таке поєднання чекало на вихованців оздоровчого табору «Дельфін», де відбувся квест «Моя безпечна подорож». Серед організаторів – Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області.
Для успішного проходження квесту діти мали пройти декілька локацій, на кожній з яких на них чекали ігри та завдання присвячені темі прав людини, особистої безпеки, правилам виїзду за кордон, легальному працевлаштуванню тощо. Зокрема, одним із завдань було визначити права та обов’язки дитини і приємно відзначити, що учасники успішно справились із поставленим завданням. Це показує, що діти не лише знають свої права, але й розуміють, що є певні правила поведінки у суспільстві для того, щоб своїми діями не порушувати прав інших людей. Так, наприклад, дитина має право на відпочинок і розваги, однак свій вільний час потрібно організовувати так, щоб було корисно і не заважати іншим. Є право на захист від примусової праці, водночас це не звільняє від обов’язку виконувати усі види самообслуговування й роботу, яка не є небезпечною для здоров'я. А маючи право на захист від образи та приниження, потрібно пам’ятати, що не можна ображати та не принижувати інших.
Загалом для молоді підготували п’ять локацій, які представляли представники Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області, Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та органів поліції.

Послуги

Мої відео