Для зв'язку: [email protected]

На Донеччині заочно судитимуть керівника військово-патріотичного клубу «Амазонки», який навчає дітей ціною життя відстоювати «руський мир»

На Донеччині заочно судитимуть керівника військово-патріотичного клубу «Амазонки», який навчає дітей ціною життя відстоювати «руський мир»
206176 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно мешканця м. Горлівки, який обвинувачується у сприянні діяльності терористичної організації, керівництві не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та втягуванні неповнолітніх у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260, ч. 1 ст. 304 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році бойовик створив на тимчасово окупованій території Донецької області військово-патріотичний клуб «Амазонки». До вказаного формування приймають хлопчиків та дівчат віком від 8 до 18 років, яких виховують на ідеях сепаратизму та неоімперської геополітичної доктрини «Руський мир» та формують у них ненависть до України.

Під керівництвом зловмисника неповнолітні проходять військову підготовку для подальшої служби в окремих структурних підрозділах та інших збройних формуваннях окупаційної адміністрації РФ, а також псевдореспубліканській гвардії «ДНР», де їх навчають навичкам рукопашного бою, а також користуванні вогнепальною зброєю.

Дітей привчають захищати інтереси окупантів НЗФ РФ зі зброєю у руках, ціною власного життя.

Оскільки обвинувачений перебуває на непідконтрольній Україні території, його судитимуть заочно.

Максимальне покарання за вказаними статтями – позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Послуги

Мої відео