Для зв'язку: [email protected]

Реальне виконання рішень суду: прокурори Одеської та Миколаївської спеціалізованих прокуратур забезпечили надходження до бюджету 1,2 млн грн

Реальне виконання рішень суду: прокурори Одеської та Миколаївської спеціалізованих прокуратур забезпечили надходження до бюджету  1,2 млн грн
344178 ПЕРЕГЛЯДІВ

У справі за позовом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері рішенням Господарського суду Одеської області позовні вимоги прокуратури про відшкодування збитків, завданих державі внаслідок порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища задоволено в повному обсязі.

Установлено, що у травні – червні 2019 року під час планової перевірки щодо дотримання Квартирно-експлуатаційним відділом м. Одеса вимог природоохоронного законодавства Державна екологічна інспекція в Одеській області виявила численні порушення в частині охорони водних ресурсів, серед яких, зокрема, здійснення спеціального водокористування без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади.

В результаті цього навколишньому природному середовищу завдано збитків на суму 816 тис. гривень.

Крім того, за позовом Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Господарський суд Київської області прийняв рішення про стягнення штрафних санкцій з одного з комерційних підприємств Київської області на загальну суму 417 тис. гривень.

Установлено, що у 2019 році між військовою частиною та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю мобільної збірно-розбірної модульної споруди, призначеної для використання під час польових виходів військових частин, окремих підрозділів, а також проведення заходів бойової підготовки та відновлення боєздатності військ.

Однак, незважаючи на норми законодавства та умови Договору, у визначений термін підприємство товар не поставило.

Отже, завдяки вжитим прокурорами Одеської та Миколаївської спеціалізованих прокуратур заходам представницького характеру забезпечено реальне виконання наведених рішень судів й надходження до бюджету грошових коштів на загальну суму понад 1,2 млн гривень.

Теги: Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,реальне виконання ,рішення судів,природоохоронне законодавство,штрафні санкції

Послуги

Мої відео