Для зв'язку: [email protected]

На Київщині перші шкільні поліцейські заступили на службу.

312400 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 28 травня, у місті Біла Церква керівник Національної поліції України Ігор Клименко, очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, а також представники Департаменту освіти та науки КОДА вручили сертифікати про завершення навчання 30 шкільним поліцейським.

Основною метою концепту «Поліцейський-учасник освітнього процесу» є безпосередня участь поліцейського у шкільному житті, профілактика негативних тенденцій серед дітей, таких, як агресія, булінг, залежності, а також попередження конфліктів між учнями та вчителями.

«Започатковано цей проєкт саме в Київській області для того, щоб ми могли напрацювати модель нашої спільної роботи у всій державі і випуск сьогодні 30 інспекторів ювенальної превенції покаже нам, як ми будемо спільно працювати в школах, де поліцейський разом із викладачами і з місцевою владою займатиметься профілактичною роботою. Саме на сім‘ю та заклади освіти ми звертаємо особливу увагу», – зазначив у своїй промові Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Нові вимоги, які стоять перед суспільством сьогодні, диктують нам необхідність впровадження концептуально нових підходів до захисту дітей і попередження дитячої злочинності. Тільки наша з вами спільна ефективна робота зможе захистити підростаюче покоління від злочинних посягань та своєчасно убезпечити від хибного злочинного шляху. Ми повинні боротися за правосвідоме виховання кожної конкретної дитини, адже діти – це майбутнє нації», – наголосив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Голова КОДА Василь Володін зауважив, що на шкільного поліцейського покладається важлива місія: саме від нього залежатиме безпека школярів, а також саме він буде першим помічником та порадником у випадках виникнення негативних ситуацій. Саме перебування поліцейського у шкільному середовищі сприятиме адекватному сприйняттю дітьми правоохоронців. Втілення цього проєкту допоможе відійти від формату «злого поліцейського» та усвідомити, що поліцейський – це друг, якому діти будуть довіряти і на підтримку якого завжди зможуть розраховувати».

Наприкінці заходу лідери учнівського самоврядування висловили свої сподівання на майбутню співпрацю з поліцією та окреслили своє бачення участі поліцейського у шкільному житті.

Теги: #біла Церква #поліція #шкільний поліцейський
Автор: МВС Київ

Послуги

Мої відео