Для зв'язку: [email protected]

На Волині порушено 59 справ про банкрутство

На Волині  порушено 59 справ про банкрутство
421516 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станом на 01.05.2021 року 48 волинських підприємств перебувають у процедурі банкрутства. Зокрема, 35 з них знаходяться у стадії ліквідації, 12 - в стадії розпорядження майном, 1 - в стадії санації. Відкритих проваджень у справі про банкрутство державних підприємств на Волині немає. Одне з підприємств, яке в процедурі банкрутства, має заборгованість із заробітної плати.
У процедурі банкрутства також перебувають 11 фізичних осіб, - зазначає заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області Ольга Семенюк. З її слів, загалом на Волині порушено 59 справ про банкрутство.
Нагадаємо, що у жовтні 2019 року в Україні введено в дію Кодекс з процедур банкрутства згідно з яким є можливість визнавати банкрутами фізичні особи. Зараз спостерігається тенденція до збільшення кількості справ, порушених Господарським судом Волинської області, щодо фізичних осіб. Якщо за 2020 рік було порушено 7 справ про неплатоспроможність щодо фізичних осіб, то за 4 місяці 2021 року стільки ж осіб перебувають у процедурі банкрутства.

Послуги

Мої відео