Для зв'язку: [email protected]

На Донеччині викрито підприємства, які сприяли ухиленню від сплати податків на суму понад 10 млн грн

На Донеччині викрито підприємства, які сприяли ухиленню від сплати податків на суму понад 10 млн грн
405781 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом пособництва в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років особи, використовуючи реквізити підконтрольних суб’єктів господарювання, здійснили реєстрацію податкових накладних, сформувавши таким чином схеми незаконного постачання металобрухту невідомого походження підприємствам реального сектору економіки.

Вказані протиправні дії сприяли ухиленню від сплати податку на прибуток, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 10 млн грн.

У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцем знаходження офісних приміщень, а також промислових майданчиків, виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи, задіяних у схемі ухилення від сплати податків суб’єктів господарської діяльності, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, металобрухт, походження якого не встановлено, та інші докази протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ фінансових розслідувань за оперативного супроводу управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Донецькій області та управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області.

Послуги

Мої відео