Для зв'язку: [email protected]

Порядок державної реєстрації народження дитини, яку не забрали з пологового будинку

Порядок державної реєстрації народження дитини, яку не забрали з пологового будинку
51564 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства перебувають троє малюків, від яких відмовилися мами. Найменшій дитині - два тижні. Покинутих дітей планують перевести у Будинок маляти”. Це повідомлення не може залишити байдужим нікого, - зазначає начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Львів) Тарас Грень. Адже кожна дитина повинна виховуватись у родині, відчувати тепло, підтримку мами і тата. Але в житті буває по різному, наше завдання - забезпечити захист прав новонароджених. Йдеться, зокрема, про державну реєстрацію народження дитини. Отож, як діють органи державної реєстрації актів цивільного стану у таких випадках.
Державна реєстрація народження дитини, яку не забрали з пологового будинку, іншого закладу охорони здоров'я, проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану за письмовою заявою представника органу опіки та піклування та при наданні рішення органу опіки та піклування про державну реєстрацію народження дитини.
У разі, коли батьки дитини відомі, походження дитини від батьків визначається відповідно до Сімейного кодексу України.
У рішенні органу опіки та піклування зазначаються прізвище,ім'я, по батькові, які присвоюються дитині, прізвище, ім'я, по батькові її батьків.
Прізвище, ім'я, по батькові дитини, батьки якої невідомі, та відомості про батьків зазначаються на підставі рішення органу опіки та піклування.
Представнику органу опіки та піклування видається свідоцтво про народження та витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до Сімейного кодексу України.
Про державну реєстрацію народження такої дитини орган державної реєстрації актів цивільного стану письмово повідомляє орган опіки і піклування, про що зазначається в графі "Для відміток" актового запису про народження.

Послуги

Мої відео