Для зв'язку: [email protected]

На Херсонщині прокуратура в судовому порядку вимагає забезпечення особливого режиму охоронної зони Чорноморського біосферного заповідника

На Херсонщині прокуратура в судовому порядку вимагає забезпечення особливого режиму охоронної зони Чорноморського біосферного заповідника
8521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратурою в інтересах держави заявлено позов щодо визнання недійсним рішення сільради та припинення оренди земельної ділянки площею 350 га вартістю понад 6 млн грн.

Установлено, що у 2019 році на підставі рішення однієї з сільських рад Херсонщини товариству з обмеженою відповідальністю передано в оренду строком на 49 років землю для сінокосіння та випасання худоби з урахуванням нерухомого майна на ділянці.

Під час проведення перевірки органами контролю встановлено, що земельна ділянка частково входить до охоронної зони Чорноморського біосферного заповідника та має суворі обмеження при використанні: забороняється орання угідь, здійснення інших видів суцільного пошкодження ґрунтового покриву, застосування хімічних засобів захисту лісових та сільськогосподарських культур. Однак у порушення цих вимог земельна ділянка розорена, засіяна та обробляється шляхом агротехнічного обробітку.

Крім того, ділянка є фактично вільною від забудов, тому передача її можлива лише за результатами аукціону з дотриманням вищевказаних обмежень у користуванні.

Реагуючи на такі обставини, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Наразі господарським судом Херсонської області у справі відкрито провадження.

Пресслужба херсонської обласної прокуратури

Послуги

Мої відео