Для зв'язку: [email protected]

Вбивав, чи рятував: який вирок отримав школяр, що зарізав сусідів?

Вбивав, чи рятував: який вирок отримав школяр, що зарізав сусідів?
21054 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно відбулось апеляційне слухання у справі вбивства чоловіка та чотирирічної дитини одинадцятикласником. За звинуваченням у подвійному вбивстві хлопця засудили на довічне утримання під вартою. Що змінилось з минулого слухання?

У 2008 році весь Павлоград сколихнула новина про те, що учень 11 класу увірвався до будинку сусідів та жорстоко вбив його мешканців. За словами єдиної жертви, що залишилась в живих, Вікторії Кригіної, в березні хлопець увірвався до будинку, де проживали вона чоловік та її 4-річний син, та вбив всіх, хто там був. Врятуватись змогла лише вагітна жінка.

Потерпіла розповіла про те, що саме громадянин Земців був винен в тому, що трапилось того страшного дня. Проте через певний час сама ж потерпіла змінила своє рішення та замість найсуворішого покарання для юнака просила зарахувати це вбивство, як самооборону. Але пори прохання жінки суд виніс найсуворіший вирок – довічне ув’язнення. Проте на подив всім було подано не одну, а дві апеляції! Школяр та потерпіла разом вимагали перерозгляду справи.

За словами жінки, вона вирішила змінити свої свідчення через те, що на час скоєння злочину юнак намагався не вбити її, а врятувати. Адже її чоловік вбив їхнього чотирирічного сина, після чого хотів вбити і її, проте прибігши на крик її врятував школяр. Проте під час Апеляційного суду вона не підтвердила нічого зі сказаного вище. Тож суд залишив дійсним попередній вирок та повернув хлопця за ґрати до кінця віку.

Але поліція відкрила кримінальне провадження проти жінки за надання неправдивої інформації. Правоохоронці планують розібратись в усіх обставинах події повторно, після чого буде проведене ще одне слухання у справі. Якщо інформація про самооборону підтвердиться, то жінці загрожуватиме кримінальна відповідальність.

Послуги

Мої відео