Для зв'язку: [email protected]

Поліцейські Донеччини взяли участь у Всеукраїнському форумі жіночого лідерства

10938 ПЕРЕГЛЯДІВ

За ініціативи Донецького юридичного інституту МВС України та за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру у партнерстві з поліцією Донеччини за участі ГО «Українська асоціація представниць правоохоронних органів» відбувся форум гендерної рівності в діяльності органів системи МВС України. Учасники обговорили проблемні питання збільшення участі жінок у діяльності сектору безпеки та подолання бар’єрів у їх професійній реалізації.
Вчора, 10 березня, у стінах Донецького юридичного інституту МВС України пройшов Всеукраїнський форум жіночого лідерства «Бути жінкою. Бути лідеркою. Буди собою». У заході взяли участь представниці МВС, зокрема заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко та Віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, представниця Консультативної місії ЄС в Україні, учасниці бойових дій, працівниці Нацполіції України, ГО «Українська асоціація представниць правоохоронних органів», курсанти та курсантки, всі небайдужі до гендерних питань.
Учасники заходу обговорили гендерні стереотипи у суспільстві та у системі правоохоронних органів, захист прав жінок, шляхи розвитку лідерства жінки у будь-якій професійній діяльності.
Заступниця Міністра внутрішніх справ відзначила, що МВС та Нацполіція визначає один із пріоритетних напрямків своєї діяльності - це подолання гендерних стереотипів та насильства, дотримання гендерного балансу у системі правоохоронних органів.
«Безпека сьогодні не є питанням виключно чоловічим. У секторі безпеки та оборони доступними стають такі посади як прикордонниця, поліцейська, рятувальниця, вибухотехниця», - сказала Катерина Павліченко.
Окрім того, представниця МВС поділилася власним баченням жіночого лідерства: «Для мене це долати так звану скляну скелю і при цьому допомагати тим, хто йде позаду тебе, її розбити».
Під час форуму з мотиваційною промовою до присутніх звернулася Віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, яка відзначила, що кількість жінок, які працюють та служать с сфері безпеки та оборони нашої країни, збільшується кожного року.
«Ваше лідерство - це ваша відданість справі, це любов до того, чим ви займаєтесь, це відкритість, готовність до адаптувань та змін. Це готовність брати відповідальність і приймати рішення і це готовність бути собою і завжди йти до своєї мети», - надихнула промовою заступниця Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.
Радниця з питань взаємодії поліції та громади на засадах партнерства та координаторка з гендерних питань КМЄС в Україні Лариса Рудменсон привітала учасників форуму і акцентувала увагу на значенні жінок у розвитку держави.
Обговорення відбулося у межах чотирьох панельних секцій: як бути лідеркою в секторі безпеки та чому жінкам варто служити та захищати; участь жінок у законотворенні та правозастосуванні; гендерно орієнтоване лідерство та підтримка жінок на шляху до рівних з чоловіками прав і можливостей; як стати амбасадоркою гендерної рівності та очолити боротьбу з гендерно зумовленим насильством у суспільстві.
У межах секції «Як бути лідеркою в секторі безпеки та чому жінкам варто служити та захищати» присутні познайомилися з діяльністю громадської організації «Українська асоціація представниць правоохоронних органів». Близько 400 жінок і чоловіків вже стали членами Асоціації. Зокрема, це платформа, яка є сьогодні формуванням спільноти жіночого лідерства, сприяє забезпеченню рівних прав і можливостей жінок та чоловіків – працівників правоохоронних органів.
Також на заході обговорювалися проблемні питання розбудови гендерної рівності та шляхи подолання дискримінації жінки в суспільстві. Наприкінці форуму учасники подякували всім присутнім, хто на власному прикладі руйнує гендерні стереотипи.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Послуги

Мої відео