Для зв'язку: [email protected]

Цього року в Дніпрі буде на 25 перших класів менше!

Цього року в Дніпрі буде на 25 перших класів менше!
9250 ПЕРЕГЛЯДІВ

По Дніпру давно вже ходять чутки про те, що відтепер в місті багато шкіл перестануть приймати дітей до першого класу. Тепер деякі заклади освіти перетворять на ліцеї та гімназії. Так от як це відіб’ється на сучасній ситуації з кількістю новачків, поки невідомо. Адже в деяких школах вже був скандал через те, що документи на вступ прийняли, а от дітей приймати ніхто не збирається. Цю ситуацію вирішила прокоментувати Олена Яковенко. Замісниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради повідомила, що в місті вже склали карту ліцеїв та гімназій. Цей проєкт скоро презентують та всі жителі міста зможуть із ним ознайомитись.

Жінка запевнила, що Дніпро давно вже потребує створення ліцеїв, які прийматимуть дітей для наукової та професійної освіти. За останніми підсумками аналітиків, таких закладів в місті повинно бути більш як 50. Проте на сьогодні в місті налічується лише 6 таких закладів, які мають стаж роботи понад 15-20 років. А от що ж стосується інших, то на цей час діє лише 12 професійно-технічних закладів, 13 коледжів та 5 академічних ліцеїв, один з яких нібито “науковий”. А от що ж робити всім тим, хто не потрапив до них? Питання відкрите. Тож аби його закрити влада вирішила цього року створити 30 нових ліцеїв. 25 з них тепер матимуть науковий напрям. З цих причин 25 ліцеїв цього року повинні будуть припинити свою роботу.

Така сама тенденція цього року чекає й на 10-11 класи. Тим школам та ліцеям, в яких кількість охочих вступити до старшої школи не велика, радять не проводити набір учнів. Такі заклади також перетворять на ліцеї. Але перейматись не варто, адже приблизно 120 шкіл Дніпра продовжать випускати старшокласників. Тож чекаємо на офіційне ознайомлення з новою картою ліцеїв та шкіл.

Послуги

Мої відео