Для зв'язку: [email protected]

Чому в Харкові зайнявся будинок пристарілих?

Чому в Харкові зайнявся будинок пристарілих?
15646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олексій Чернишов нарешті відкрив завісу перед тим, що ж насправді трапилось в “Золотому часі” в Харкові. За словами політика в будинку пристарілих була погана електропроводка, через що й сталася пожежа. Проте він зазначив, що гроші на поховання виділить держава. Тіло однієї з постраждалих так і не змогли ідентифікувати.

Коли Президент почув про те, що трапилось в Харкові, він особисто прилетів, аби розібратись в тому, що трапилось 21 січня. 22 січня було створено спеціальну комісію, яка мала розставити всі крапки по місцях. За словами Чернишова: “Під час огляду виявили пошкоджені електричні кабелі. Крім того, під час загоряння був включений електрообігрівач, що посилило навантаження на електросистему. Також не були дотримані протипожежні заходи безпеки”.

Також він зауважив, що цей заклад був не офіційним. Його не було зареєстровано ні одним із правлінь. Ніхто не знає, як і де вони наймали працівників, адже вони не відповідають вимогам праці. Коли рятівники прибули на місце події, вони змогли евакувати всіх, хто перебував на першому поверсі. Проте проблемою було те, що багато хто не міг самостійно пересуватись, а на всіх вікнах знаходились залізні сітки.

Чернишев зауважив: «Висновки: основними причинами виникнення надзвичайної ситуації стали грубе і свідоме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також підключення до будівлі електро- і газопостачання без отримання спеціальних дозволів». Держава вже змогла знайти родичів 14 загиблих, хто був 15, поки невідомо. Держава намагається зробити все можливе для того, щоб покарати винних, проте директора закладу знайти поки не змогли. Тож зараз комісія працює на два фронти: пошук винних та пошук родичів померлої пенсіонерки.

Автор: redactor.newsukraine

Послуги

Мої відео