Для зв'язку: [email protected]

Єдиний у своєму роді музей автівок в Дніпрі!

Єдиний у своєму роді музей автівок в Дніпрі!
27126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже тридцять років родина Прокоф’євих захоплюється автівками. Вони починали свій шлях з декількох авто, які придбали та відреставрували. А тепер вони мають власний музей старовинних автівок, який має назву: «Vintage Гараж Прокоф'єва».

Найбільше авто поки подарував музею найстаріший член родини Валерій Петрович. Він багато років займався організацією виставок. Сьогодні вони можуть похизуватись колекцією мотоциклів із 40 екземплярів. А от найпершою автівкою в музеї стала BMW «Dixi», яку випустили у 1927 році. Як розповідають власники музею, колись така автівка могла вільно привозити листи Гітлеру. І саме ця красуня стала переможницею Всеукраїнського фестивалю ретро-автомобілей у 2018 році.

Наступним автомобілем в колекції, яку побачив світ став Aero-662. Його випустили у 1929 році. Свою назву він отримав від назви фірми, яка його випустила. Проте мало хто знає, що спочатку вона спеціалізувалась на літаках та частинах до них. І саме через це в неї така незвична назва. В часи Радянського союзу тут можна було знайти лише 4 екземпляри таких авто. Адже їх сюди майже не привозили. Її особливість в тому, що її салон, призначений для двох, і характерний багажник для перевезення інших пасажирів, який в народі отримав назву "Тещине місце» не мають аналогів тих часів.

Також в музеї можна зустріти моделі старих мотоциклів, які мають довгу історію. Цікаві запчастини на авто, які зараз навіть зустріти важко. За словами власників музею, вони обожнюють зустрічати відвідувачів та колег. Прокоф’єви раді кожному, кого цікавить історія авто. Адже їхньою метою є збереження пам’яті, яку вони передають із покоління в покоління. Тож якщо вам бракує натхнення, або хочеться побачити щось нове та незвичне для себе, вся родина вас чекає у своєму ретро-музеї з 8.00 до 19.00.



Автор: redactor.newsukraine

Послуги

Мої відео