Для зв'язку: [email protected]

“Стоп булінг: як протистояти тим, хто намагається вас принизити?” Про це сьогодні розповідала дітям поліція Кам’янського

“Стоп булінг: як протистояти тим, хто намагається вас принизити?” Про це сьогодні розповідала дітям поліція Кам’янського
9268 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом у світі все частіше почала виникати проблема булінгу. Це відбувається не лише в школах. Тож актуальними стали бесіди про те, як протистояти тому, хто намагається принизити вашу гідність. Адже важко відчути межу, між тим, коли захищаєш себе і тим, коли сам перетворюєшся на тирана. У випадку булінгу, часто трапляються 2 варіанти: або дитина захищається та сама починає когось принижувати, або закривається в собі. Звісно, є й інші, проте саме ці два приносять найбільше шкоди всім навколишнім та самій дитині.

Тому поліція Кам’янського вирішила розповісти дітям про те, що з будь-якої ситуації можна знайти вихід. Нема потреби замикатись в собі. І не варто намагатись розв'язувати проблему самостійно, адже довкола є багато дорослих, які радо допоможуть вам у розв'язанні вашої проблеми. Аби діти зрозуміли це, поліція Кам’янського вирішила провести пізнавально-виховний захід з учнями ЗОШ № 27 на тему «Протидія боулінгу і почуття поваги один до одного».

Звісно, спершу вони створили максимально комфортну атмосферу для учнів. Тож вже скоро діти повністю розкрились та спокійно розмовляли із правоохоронними органами. Поліціянти пояснили, що булінг буває різним. Тож обрати, як протистояти йому цього разу, дуже непросто. Тому в першу чергу, ви маєте звернутись до когось, хто може дати вам пораду. Проте це має бути людина, якій ви довіряєте. Це можуть бути родичі, педагоги, поліціянти, шкільний психолог або брат чи сестра. Якщо ви відчуваєте, що ви не хотіли б звертатись до близьких, а більше немає до кого. Або якщо вам немає до кого звернутись, то можна просто зателефонувати на дитячу гарячу лінію. Там вам допоможуть і порадою, і ділом. Цю лінію створили спеціально для того, щоб сказати ні підлітковим проблемам. На зворотному боці дроту на вас завжди чекає людина, яка пройшла спеціальне навчання перш ніж їй доручили роботу із дітьми та підлітками.

В такій атмосфері підлітки активно включилися в обговорення проблеми булінгу. Вони з цікавістю вирішували життєві проблемні ситуації, висловлювали свою точку зору, давали один одному поради, як уникнути конфлікту і жваво дискутували. Під час заходу діти виконали багато різноманітних вправ та практичних завдань. Закінчився цікавий захід майстер-класом «Долоньки дружби». Діти виготовили сонечко паперових долоньок. на яких написали поради, як протидіяти булінгу та уникати конфліктів.





Послуги

Мої відео