Для зв'язку: [email protected]

З наступного тижня в Україні буде діяти адаптивний карантин!

З наступного тижня в Україні буде діяти адаптивний карантин!
9702 ПЕРЕГЛЯДІВ

Денис Шмигаль розповів про те, що в Україні вже з наступного тижня можуть почати вводити адаптивний карантин. Саме це питання стояло сьогодні на порядку денному під час засідання правління. За словами Шмигаля: «В областях буде встановлюватися різний карантин в залежності від епідемічної ситуації». Він особливо підкреслив, що всі зміни, які стосуються адаптивних заходів розпочнуть проводити вже з наступного тижня.

Міністр охорони здоров’я наполягає на тому, щоб карантин продовжили ще мінімум до 30 квітня. На його думку, ще дуже рано для того, аби робити висновки стосовно епідситуації. Україна наразі є 34 країною в Європі за статистикою смертності на мільйон населення. На його думку, це досить серйозний показник, який не можна так просто ігнорувати. Звісно, скоро в нас пройде перша хвиля вакцинації. Проте про послаблення можна буде казати лише тоді. Він також підкреслив, що з 24 лютого будуть діяти 4 рівні адаптивного карантину – зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

Крім того, для певних зон тепер діятимуть послаблення. Для прикладу, на жовтому рівні дозволятиметься проводити культурні та спортивні масові заходи, якщо для 1 людини передбачені 4 квадратні метри площі або з наповненістю залу до 50% (раніше було 5 кв.м на одну людину). Також буде дозволено відвідування навчальних закладів групами не більше 20 осіб.

Футбольні матчі можна буде проводити з глядачами, але з певними обмеженнями їх кількості на трибунах. Крім того, ресторанам, барам і іншим закладам харчування дозволять працювати до 24:00 (раніше було до 23:00). Тож тепер більшість закладів працюватимуть за своїм звичним графіком.

Проте такі сильні послаблення діятимуть лише в тому разі, якщо з 22 лютого Україна все ж таки увійде до жовтої зони. Наразі лікарі прогнозують саме такий результат. Вони переконані, що вже скоро в нас знизиться рівень захворюваності. Це відбуватиметься через те, що скоро завершуватиметься період, коли ми всі починаємо хворіти на грип та інші хвороби з симптомами схожими на ковід. Проте якщо держава все ж таки вирішить повернути країну до червоної зони, то ми будемо вимушені знову застосовувати всі обмеження, які були перед початком послаблення. Проте в Міністерстві охорони здоров’я сподіваються, що все це лише здогадки. А ми спокійно будемо проходити шлях від адаптивного карантину до повного зняття обмежень.

Послуги

Мої відео