Для зв'язку: [email protected]

Догляд за шкірою на карантині: поради косметолога

Догляд за шкірою на карантині: поради косметолога
11425 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожна жінка мріє виглядати неперевершено. Але жіноче шосте відчуття підказує, що проблеми інколи є: то зморшки з'явилися, то шкіра не така підтягнута. А зі зміною сезону, відбуваються й зміни в стані шкіри. Зимою вона починає лущитися, червоніти, відчувається дискомфорт. У холодну пору року сальні залози виробляють менше шкірного жиру, а сухе повітря в приміщенні сприяє порушенню захисної функції організму, відбувається загострення чутливості шкіри. Все це говорить про ознаки критичного зневоднення.

Косметологи України вважають, що щоденне очищення чи хороший зволожувальний догляд допомагають зберегти шкіру здоровою. Аби уберегтися від шкідливих зовнішніх впливів, таких як мороз, вітер або ж сонце, косметологи рекомендують використовувати якісні косметичні продукти, підібрані відповідно до певних типів шкіри. Вони забезпечать здоровий стан шкіри й допоможуть запобігти розвитку шкірних захворювань.

Косметолог Анастасія Жарка говорить, що на ринку зараз представлено багато брендів косметичної продукції. Вона, як лікар, віддає перевагу професійній косметиці. Можна використовувати й продукцію, яка продається в аптеці. Однак не рекомендується косметика з EVA та Watsons. За словами косметолога, найбільш поширена процедура в косметології — масаж для обличчя. Вона приносить задоволення та комфорт клієнтам. Однак, більш зріла шкіра потребує ін'єкції.

Сучасна молодь часто використовує різноманітну косметику і тим же шкодить своїй шкірі. Потрібно розуміти, з якого віку краще звертатися по допомогу до косметолога, щоб це давало позитивний результат.

"В момент статевого дозрівання в підлітків проходить гормональна перебудова, відбувається сплеск гормонів, що й відображається на стану шкіри. Тоді ми можемо спостерігати таке явище, як постакне. В цей період й потрібно звертатися до косметолога або дерматолога. Кваліфікований лікар створить вам правильне лікування, скорегує гормональний баланс в організмі та зупинить цей процес. Тобто, з моменту, коли з'являються проблеми, потрібно йти до косметолога. Якщо ж явних проблем не має, то правильно підібрані засоби домашнього догляду допоможуть тримати шкіру здоровою", — говорить косметолог Анастасія Жарка.

Також вона стверджує, що доглядати за шкірою потрібно 24 години на добу й 12 місяців у рік. Спершу потрібно вранці та ввечері вмиватися спеціальними засобами, що теж залежить від типу шкіри, потім обов'язково тонувати шкіру лосьйоном або тоніком, після чого потрібно нанести крем, щоб захистити шкіру від зовнішніх факторів, а це і мороз, і вітер. Це найголовніші фактори, які мають бути в арсеналі не тільки дівчини, а й хлопця. За словами косметолога, зимою потрібно робити маски з вітамінами, для прикладу, це можуть бути маски з аптек. А навесні, коли сонце стає більш активно світити, люди повинні використовувати денний крем, який захищатиме шкіру від проникнення ультрафіолетового випромінювання та утворення пігментних плям.

Проте, додамо, що походи до косметолога під час карантину стали такими ж недоступними, як і звичайні прогулянки в парку. Однак, шкіра нашого організму потребує догляду та ретельного очищення постійно. Косметолог Анастасія Жарка рекомендує обов'язково мати в косметичці три основні речі — правильно підібраний засіб для вмивання, тонік для обличчя та крем. Ці базові речі допоможуть захистити шкіру від зовнішніх факторів в домашніх умовах. До того ж вітамінізація важливий метод збереження краси. Вітамін С(аскорбінова кислота) потрібний для підтримки хорошого імунітету та здоров'я шкіри. Секрет вітаміну С у виробленні колагену - білка зі сполучною тканиною. Молекули вітаміну С роблять шкіру пружною та еластичною, що особливо важливо жінкам після 30 років.

Послуги

Мої відео