Для зв'язку: [email protected]

Як Укрзалізниця працюватиме на період снігопадів

Як Укрзалізниця працюватиме на період снігопадів
25347 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом цього тижня країну засипатиме снігом та триматимуть незначні морози від -2 до -8 на буднях та  до -12 на вихідних.

Синоптики спрогнозували, що в цьому місяці середнє коливання температури відбуватиметься між позначками від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Майже на всю Україну пошириться перший рівень небезпеки погодних умов. Найбільше снігу випаде в центральних та західних областях, окремо також виділяють Чернігівську, Житомирську та Київську області. В південних областях очікуються мокрі сніги та ожеледиця.

Через погодні умови також складним буде дорожній трафік та масове перекриття руху головних вулиць.

Натомість транспортне підприємство «Українська залізниця» на своїй сторінці обіцяють безперервну роботу вокзалів та потягів, а також приєднає резервні вагони для потягів з додатковими перевезеннями в період складних погодних умов.

Укрзалізниця просить в коментарях вказувати міста та напрямки, які паралізувались через снігові умови, а також намагатиметься швидко реагувати на дописи читачів.  

Причину доповнення вагонів працівники пояснили закриттям аеропортів у Львові, Одесі та Києві на найближчий тиждень. Зараз розчищенням злітної смуги займаються робітники та спеціальна техніка. До трьох годин дня передають штормове попередження.

Майже 48 вагонів приєднали до 16 потягів з розрахунком на 20 рейсів. Максимальна кількість пасажирів в додаткових перевезеннях сягне близько 7 тисяч осіб, квитки можна буде придбати одразу.

За останню добу у боротьбі зі снігом долучились майже 2400 працівників, прибрано більше ніж 150 пасажирських платформ та майже 475 технічних проїздів.

Також Укрзалізниця з серйозним наміром планують відновити залізничні шляхи з вокзалами, які розташовані на кордоні до Республіки Крим. Також вони пропонують не обмежувати доступ залізничних перевезень пасажирів на окуповані території та вважають такі заборони економічно невигідними.

Генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак виділив наступні питання для Укрзалізниці, які потрібно вирішувати вже зараз:

·       Реорганізація фінансових питань та інвестиції в інфраструктуру;

·       Розв’язання питання щодо малих пасажирських перевезень;

·       Конкурентоспроможність між іншими організаціями;

·       Розгляд належних законопроєктів про залізничну реформу та створення Національної комісії;

·       Закупівля локомотивів та ремонтні роботи залізничних шляхів;

·       Детальний розгляд покращення вантажних перевезень та розширення її бази;

Про інший транспорт: в Київ обмежили рух фур та закликають звільнити тротуари від паркувань на час прибирання спецтехніки. Вночі в столиці на дорогах почали працювати 350 одиниць техніки.

Будьте уважними на дорогах та зайвий раз не виходьте на вулицю, одягайтеся тепло та в разі переохолодження звертайтесь до найближчого пункту обігріву. Бережіть своє здоров’я та близьких!!!

Послуги

Мої відео