Для зв'язку: [email protected]

На Донеччині викрито групу осіб, які здійснили незаконну порубку дерев майже на 1 млн грн (ФОТО)

На Донеччині викрито групу осіб, які здійснили незаконну порубку дерев майже на 1 млн грн (ФОТО)
13415 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито групу осіб у незаконній порубці лісу на території Волноваського району, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2020 року мешканець м. Волновахи, найнявши 4 місцевих мешканців, організував незаконну порубку дерев породи дуб, акація та ясен на території району. Лісорубам, які працювали у нічний час доби, роботодавець платив по 300-400 грн.

Вказана деревина реалізовувалась маріупольському підприємству за 1200 грн/куб.м. Загалом правопорушники спричинили тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму близько 1 млн грн.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та транспортних засобах виявлено та вилучено деревину, документи, чорнові записи, товарно-транспортні накладні, бензопили паливно-мастильні матеріали.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Головного управління НП в Донецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

Мої відео