Для зв'язку: [email protected]

ОПЕРАТОРИ ССО НАВЧАЮТЬСЯ НАДАННЮ МЕДИЧНІЙ ДОПОМОЗІ ЗА АЛГОРИМОМ НАТО

ОПЕРАТОРИ ССО НАВЧАЮТЬСЯ НАДАННЮ МЕДИЧНІЙ ДОПОМОЗІ ЗА АЛГОРИМОМ НАТО
8238 ПЕРЕГЛЯДІВ

У полку Сил спеціальних операцій на Хмельниччині відбуваються заняття у межах курсу спеціальної підготовки тактики малих підрозділів. Під час занять з тактичної медицини за основу беруть натовський алгоритм надання допомоги MARCH - Massive hemorrhage-Airways-Respiration-Circulation-Hypothermia. Це комплекс заходів, розроблений для порятунку поранених бійців безпосередньо під час бойових дій. У рамках алгоритму відбуваються послідовні дії: M (масивна кровотеча) — зупинка кровотечі, що загрожує життю; A (дихальні шляхи) — забезпечення прохідності дихальних шляхів; R (дихання) — закриття всіх відкритих ран грудної клітки; C (циркуляція) — повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; H (гіпотермія/ЧМТ) — попередження гіпотермії.

Першочергова мета занять - підвищення рівня воїнів у процесі надання допомоги постраждалим від елементарних пошкоджень до важких поранень, розповів кореспонденту АрміяInform старший інструктор військової частини з тактико-спеціальної підготовки.

За специфікою роботи оператори-розвідники тривалий час можуть перебувати далеко від бойових медиків, тож, у разі поранень вони повинні діяти як штатні медичні фахівці. Тож, тренуються надавати допомогу у різноманітних ситуаціях: від зупинки масивних кровотеч до проведення комплексу заходів, які здійснюють у разі поранення грудної клітини.

— Спецпризначенцю, щоби врятувати пораненого, потрібно бути холоднокровним та спиратися на ті знання і навички, які вони опановують на заняттях з тактичної медицини. Як тільки воїн-рятівник, що надає домедичну допомогу, починає жаліти пораненого — не факт, що той виживе. У таких випадках потрібно відкинути емоції та діяти впевнено, — каже старший інструктор з тактико-спеціальної підготовки.

Під час занять із тактичної медицини оператори ССО враховують як практику країн-партнерів, так і власний досвід, отриманий під час бойових дій на території Донецької та Луганської областей України.

Джерело: Сили спеціальних операцій ЗСУ

Теги: ССО,Сили спеціальних операцій, ЗСУ, Збройні Сили України

Послуги

Мої відео