Для зв'язку: [email protected]

Допомога малозабезпеченим сім‘ям

Допомога малозабезпеченим сім‘ям
169255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Допомога малозабезпеченим сім’ям актуальна завжди і в будь-який час. А особливо зараз, коли багато людей втратили роботу у зв'язку із пандемією коронавірусу. Держава повинна гарантувати захист таких родин, дбати про їхнє становище. Соціальна допомога для малозабезпечених сімей призначається сім’ям, які знаходяться на постійному проживанні у межах нашої країни, а також якщо їх середньомісячний дохід є меншим за прожитковий мінімум для сім’ї, для кожної категорії людей цей прожитковий мінімум визначається окремо. Проте, у департаменті соціальної політики беруть до уваги також майновий стан сім’ї, зайнятість працездатних осіб сім’ї та інші чинники. Допомога здійснюється у вигляді грошової форми. Сума соціальної допомоги буде залежати від кількісного складу сім’ї згідно із Законом України «Про прожитковий мінімум».
Особи, які відносяться до складу сім’ї при визначені права на державну допомогу:
• Чоловік та дружина
• Рідні або ж усиновлені діти віком до 18 років, а також діти, які здобувають освіту на очній формі навчання
• Неодружені діти віком від 18 років, які мають інвалідність I та II груп
• Непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які мешкають разом з ними
• Жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, проте не одружені, але мають спільних дітей
За допомогою потрібно звертатися до управління соціального захисту населення за місцем вашої реєстрації. Якщо ж ви проживаєте у сільській місцевості, то потрібні заяви та документи надаються представникам сільських і селищних рад.
Для отримання державної допомоги потрібно надати заяву, в якій члени сім’ї дають свою згоду на право збору інформації про них. Також, попри заяву необхідно додати перелічені нижче документи:
• Паспорт громадянина
• Довідка, у якій зазначається склад сім’ї
• Декларація про доходи та майновий стан осіб сім’ї
• Довідка про наявність та розмір земельного паю
• Довідка про участь в АТО
Органи соціального захисту приймуть вердикт чи підлягаєте ви під категорію людей, що потребують державної допомоги. У випадку прийняття відмови орган праці населення відправить письмове повідомлення, в якому буде вказано причину відмови та шляхи оскарження такого рішення.
За яких причин вам можуть відмовити:
• У сім’ї є працездатні люди, які не працюють, не навчаються, не служать
• Сім’єю придбано нерухомість
• Сім’я має ще іншу житлову квартиру або ж будинок
• Сім’єю придбано більше, ніж один автомобіль, яким менше 15 років
У випадку, якщо сім’я подала неправдиві відомості, які вплинули на розмір соціальної допомоги, надлишок коштів, які виплатили примусять повернути.
У разі згоди соціальна допомога призначається на 6 місяців, після чого сім’я знову має підтвердити своє право на державну допомогу.
Розмір державної допомоги визначається, як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним доходом. Коштів, які виділять, вистачить на те, щоб забезпечити родину продуктами, а також незначним набором непродовольчих товарів та послуг.
З вище сказаного можна зробити такий висновок: держава дбає про життя та добробут малозабезпечених сімей. Кожного року приймаються нові закони, які значно покращують їх становище. Зокрема, збільшується розмір оплати, розширюється коло сімей, які зможуть претендувати на допомогу від держави. Маємо надію, що зовсім скоро оплата соціальної допомоги буде прирівняна до європейського рівня. Хотілось би також, щоб надавалась одноразова допомога й іншим людям, які цього потребують, проте, попри деякі причини не потрапляють під категорію людей, які мають право на соціальну допомогу.

Послуги

Мої відео