Для зв'язку: [email protected]

Військовою прокуратурою в Сумах перекрито канал продажу вибухівки

Військовою прокуратурою в Сумах перекрито канал продажу вибухівки
52485 ПЕРЕГЛЯДІВ

   19.01.2021 за процесуального керівництва військової прокуратури Сумського гарнізону задокументовано факти реалізації військовослужбовцем військової служби за контрактом вибухової речовини – пластиду.

   Зокрема, в рамках контролю за вчиненням злочину, у листопаді 2020 року вказаний військовослужбовець збув цивільній особі 1,5 кг вибухової речовини – пластиду за 20 тис. грн.

   19.01.2021 вищевказаний військовослужбовець збув цивільній особі за 60 тис. грн. другу частину речовини, за візуальними ознаками схожої на вибухову речовину - пластид, орієнтовною масою понад 3 кг. під контролем правоохоронців, після чого його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

   Затримання відбулося військовою прокуратурою Сумського гарнізону спільно зі слідчими СУ ГУ НП в Сумській області, та оперативного супроводу УКР ГУНП в Сумській області та 3 відділу (з дислокацією у м. Суми) 8 управління (з дислокацією у м. Чернігів) Департаменту військової контррозвідки СБ України, у тому числі Центру спеціальних операцій СБ України «А».

 

   Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

   На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

Теги: Військова прокуратура Сумського гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,вибухівка,пластит,військовослужбовець,вибухова речовина ,збут

Послуги

Мої відео