Для зв'язку: [email protected]

Коли буде проведено референдум про продаж землі іноземцям?

Коли буде проведено референдум про продаж землі іноземцям?
106307 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський обіцяв, що українська Верховна Рада проведе референдум, під час якого визначать, чи нададуть іноземцям можливість купувати українські землі. Проте коли відбудеться засідання досі не було відомо. Сьогодні вранці Лещенко Роман розповів про те, що ВР буде робити й коли.

Нагадуємо, що Романа Лещенка призначили Міністром аграрної політики та продовольства України під час четвертої сесії дев’ятого скликання 17 грудня 2020 року. Тож наразі він відповідає за те, як складатиметься доля цього законопроєкту.

Що ж стосується останніх змін в Законі про сільськогосподарське право, то наразі сільськогосподарські землі України можуть купувати лише громадяни України. Що стосується придбання землі іноземцями, то наразі вони можуть брати її лише в дострокову оренду, але без права викупити її повістю у держави.

Референдум планують провести протягом наступних трьох років. Наразі Верховна Рада України складає новий приклад цього законопроєкту. А поки Кабмін працює над відродженням Міністерства аграрної політики та продовольства. А для українських аграріїв цього року зробили справжній новорічний подарунок. В дію вступила Постанова Кабінету Міністрів України № 1344. Цією постановою скасували ліквідацію МінАПК.

Послуги

Мої відео