Для зв'язку: [email protected]

Як в Кривому Розі цього року проводили вертеп?

Як в Кривому Розі цього року проводили вертеп?
52579 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щороку із покоління в покоління наші пращури передавали прекрасні традиції вертепу. Багато християнських сімей і зараз намагаються зберегти таку традицію. Тож в багатьох регіонах країни знов намагаються відновити мандрівний театр, що розповідає людям казку про Різдво. Вони переходять від домівки до домівки та прославляють народження Ісуса Христа в Вифлеємі.

Сьогодні справжній вертеп влаштували вихованці Свято-Миколаївського храму Української Греко-Католицької церкви. Сам вертеп – це молитовне уславлення Бога через театральне дійство та комічне відбивання побутового життя, якого вже дотримуються кілька століть поспіль.

Учасники вертепу заздалегідь зустрічаються та планують свою виставу. Вони одягаються в костюми янголів, пастухів, Чорта, Смерті та Царя Ірода з його воїнами. Сюжетом для такого дійства є історія про те, як Цар Ірод дізнався про народження Христа. Як виявилось, він міг претендувати на престол, чого Ірод ніяк не хотів прийняти. Тож він наказав своєму воїну вбити всіх дітей в Вифлеємі, які були молодше 2 років. Воїн вбив всіх, окрім одного, якого не віддала стара Рахіль. За це її вбили разом з дитиною. Смерть не витримала такого злочину та вбила Ірода, якого забрали чорти до пекла. А потім відбувається дійство з іншими персонажами.

Таким дійством юні таланти сьогодні вражали всіх мешканців Кривого Рогу. Також вони розкрили зміну людей протягом останніх кількох століть. Діти перевдягались та демонстрували, як змінювався фольклор протягом останнього часу. Тож тепер розповідь про групи людей, які не просто ходять по домівках та розповідають вірші, а демонструють справжнє дійство стали реальними. В багатьох містах люди відроджують справжній вертеп. А ми пишаємось своїми маленькими талантами.

Послуги

Мої відео