Для зв'язку: [email protected]

Неймовірний крок вперед: Україна піднялась на 14 позицій в рейтингу розвитку людини

Неймовірний крок вперед: Україна піднялась на 14 позицій в рейтингу розвитку людини
169254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно було опубліковано рейтинг розвитку людини за 2020 рік. І наразі Україна посідає 74 місце. Так, це не перше і навіть не топ-10 скажете ви. Проте все пізнається у порівнянні. А минулого року ми були ще на 88 позиції. Це означає, що всього за рік ми змогли піднятись вверх на 14 позицій. Це неймовірно високий результат, враховуючи, що ми повинні виходити із ситуації з поширенням COVID-19.

Цього року загальний коефіцієнт України складає 0,779. Максимальний можливий результат дорівнює 1,000. Тож в нас не просто більш ніж половина, а майже максимум в цьому показнику. Реформи системи освіти продовжуються, тож, можливо, наступного року ми виростемо в рейтингу ще на кілька позицій.

Цей рейтинг складають з урахуванням тривалості життя, освіти та рівнем прибутку населення. І ООН тішить, що в Україні відбуваються такі кардинальні зміни. Наші вчені розрахували, що середня протяжність життя в Україні складає 72,1 роки. А середня протяжність освіти складає 11,4 років, проте ідеальний варіант містить в собі цілих 15,1 років. Що ж стосується валового нацдоходу, то в нас він складає 13216 доларів США на душу населення.

74 позиція — не ідеальний показник, і ми намагатимемось зробити його більшим. Але такий швидкий ріст доводить, що ми на правильному шляху. Наразі першість в рейтингу ООН займає Норвегія, одразу за нею йде Ірландія і завершує трійку лідерів цього року Швейцарія. Такі показники нікого не здивували, адже ці країни вже досить довго стоять в початку таблиці. Замикають ТОП-10 Гонконг, Ісландія, Німеччина, Швеція, Австралія, Нідерланди та Данія.

Та Україна намагатиметься покращити свої показники наступного 2021 року. Адже це не лише таблиця з рейтингом, а й показник того, як покращується життя населення!

Послуги

Мої відео