Для зв'язку: [email protected]

Шоколадка вбила дитину: однорічний хлопчик поперхнувся плиткою та помер

Шоколадка вбила дитину: однорічний хлопчик поперхнувся плиткою та помер
110421 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найважче для будь-яких батьків — втрата рідної дитини. Тому лікарі вкотре нагадують про необхідність обережної поведінки під час буденних ситуацій. Звісно, знав би куди впадеш, підклав би соломи. Проте старайтесь не наражати себе та близьких зайвий раз на небезпеку. Та пильно слідкуйте за маленькими дітьми. Аби не бачити у новорічних новинах заголовки накашлат: “Солодощі вбили дитину” або “Дитина померла від нещасного випадку”.

Вчора у Петриківці дитина одного року від народження померла від плитки шоколаду. Як це трапилось? Батьки вирішили порадувати улюбленого сина та купили йому шоколадку. Він йшов, намагаючись з’їсти улюблену шоколадку, проте пречепився та впав. В результаті падіння хлопчик поперхнувся шоколадкою. Вона потрапила у дихальні шляхи, через що хлопчик задихнувся.

Батьки викликали невідкладну допомогу, проте лікарі нічого не встигли зробити. Проте Олексій Туркач, який вже багато років працює інструктором з надання першої невідкладної допомоги, рекомендує усім батькам в такому разі: "У дітей до півтора року всі сфінктери не дуже добре розвинені, тому їх можна перевернути догори ногами і просто потрусити".

Співчуваємо батькам, та нагадуємо вам, що таке може трапитись із кожним, тому важливо завжди пам’ятати про техніку безпеки. Слідкуйте за тим, що робить ваша дитина. Змалечку привчайте її їсти не в дорозі, а за столом, адже так вона точно не перечепиться і не впаде. Більш дорослими дітям нагадуйте про прості правила, які збережуть їхнє життя та здоров’я.

Лікарі приїжджають досить швидко, проте в таких випадках на рахунку буде кожна секунда, тож важливо самостійно вміти надати першу невідкладну допомогу. Намагайтесь одразу допомогти дитині відригнути шматочок, який застряг у горлі. Та будьте обачні!

Послуги

Мої відео