Для зв'язку: [email protected]

У Луцьку провели акцію вшанування пам'яті померлих від СНІДу

У Луцьку провели акцію вшанування пам'яті померлих від СНІДу
39836 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лучани в день Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом на Театральному майдані провели акцію в честь вшанування пам’яті померлих від цієї хвороби. Але карантин вніс свої корективи, тому замість тисячі активістів, цього року акція відбулася за участі двох десятків людей.


Організаторами заходу є волонтери товариства Червоного Хреста. Під час дійства активісти розповідали перехожим про ВІЛ/СНІД та роздавали інформаційні листівки.


За словами завідувачки Центру СНІД обласної інфекційної лікарні Олена Макаренко, наразі в області зареєстровано понад 5 тисяч ВІЛ-інфікованих. Упродовж дев’яти місяців 2020 року на Волині виявили 250 нових випадків захворювання на СНІД. 70% із них – у 3-4 клінічних стадіях ВІЛ-інфекції.
Більше ніж півтори тисячі заражених волинян отримують щоденну безоплатну терапію. Перевіритись на наявність ВІЛ-інфекції можна у всіх поліклініках області та анонімно у Волинському центрі боротьби зі СНІДом.


До того ж у цей день медики Центру громадського здоров’я у центральному універмазі надали можливість всім, хто бажає, здати експрес-тест на наявність вірусу імунодефіциту людини та гепатиту С.


За три години роботи провести тестування вдалося 60 людям. Серед них один аналіз на гепатит С виявився позитивним.

Послуги

Мої відео