Для зв'язку: [email protected]

Антипаркувальні стовпчики за 3444 грн виявились небезпечними для велосипедистів

Антипаркувальні стовпчики за 3444 грн виявились небезпечними для велосипедистів
60284 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конструкцію обмежувальних стовпчиків із логотипом Дніпра потрібно змінювати. Такого висновку дійшли члени спільноти «Urban Dnipro» та велосипедисти Дніпра.

З'ясувалося, що антипаркувальні стовпчики можуть спричинити серйозну травму. Уляна Рожко переконалася в цьому на власному досвіді. Ввечері 24 жовтня вона під час велопрогулянки по Набережній Перемоги наїхала на цей стовпчик, отримала рвану рану стегна та венозну кровотечу. Довелося накладати 7 швів. В результаті 5 днів Уляна взагалі не вставала з ліжка і 10 днів знадобилось на те, щоб почати нормально ходити.

«Конструкція цього стовпчика така, що крізь нього просвічується асфальт. І коли ти їдеш, його здалека складно помітити. Я врізалася в центральний стовпчик, а там по боках ще два і вони всі три достатньо високі», — розповіла Уляна. 

«Для велосипедної доріжки, де рух транспорту більш швидкий, ніж на пішохідній, в умовах недостатньої освітленості ці стовпчики не є найкращим рішенням. Ми зараз розраховуємо на те, що міська влада прислухається до нашої альтернативної пропозиції, яку ми хочемо запропонувати саме для велодоріжок Дніпра», — каже засновник спільноти «Urban Dnipro» Руслан Ширінов.

Згідно з тендерною документацією, яку ми знайшли на Прозорро, один такий стовпчик коштує бюджету Дніпра 3444 грн. А їх по місту встановлені сотні. Вони вважаються антивандальними, оскільки їх не можна просто так вирвати, як традиційні. Тому останнім часом в усіх тендерах міськради замовляли саме їх. За нашою інсайдерською інформацією, ці стовпчики виготовляють на підприємстві, пов`язаному із заступником міського голови Дніпра Михайлом Лисенком.


Теги: паркувальні стовпчики,велодоріжки,травма, Дніпро

Послуги

Мої відео