Для зв'язку: [email protected]

У ніч на 25 жовтня Україна переходить на зимовий час

У ніч на 25 жовтня Україна переходить на зимовий час
56304 ПЕРЕГЛЯДІВ

О 04.00 стрілки годинників переводять на годину назад. Для організму це своєрідний стрес та пристосування до нових умов, повідомляють у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

25 жовтня українці матимуть змогу поспати на годину довше, але багатьох людей перехід на «зимовий час» вибиває з колії. І це не дивно, адже організм переживає стрес, тож, може погіршитися настрій, самопочуття, працездатність. Комусь докучає сонливість, комусь — безсоння. Багаторічна статистика свідчить, що у цей період збільшується кількість серцевих нападів, інфарктів та інсультів.

Тому лікарі радять дотримуватися простих правил, аби знизити навантаженість на організм, який звикає до нового ритму впродовж двох тижнів.

Не плануйте в ці дні важливих справ та фізичних навантажень. Побільше гуляйте на свіжому повітрі вдень, повноцінно харчуйтеся, віддаючи перевагу овочам та фруктам. Спіть по 7-8 годин, ввечері замість гаджетів почитайте книжку або прийміть ванну. Не вживайте кофеїн та алкоголь напередодні переходу на зимовий час.

Теги: зимовий час,Україна,годинники,стрес

Послуги

Мої відео