Для зв'язку: [email protected]

Викрито учасників міжрегіональної злочинної групи, яка здійснювала виробництво і продаж вибухових речовин

Викрито учасників міжрегіональної злочинної групи, яка здійснювала виробництво і продаж вибухових речовин
173987 ПЕРЕГЛЯДІВ

   13.10.2020 військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону припинено злочинну діяльність міжрегіональної групи, що здійснювала збут саморобних вибухових речовин та пристроїв на території м. Києва та у Житомирській області.

   Комплексом гласних та негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано неодноразові факти реалізації учасниками групи саморобних вибухових речовин та пристроїв у період з квітня по жовтень 2020 року. Загальна вага реалізованої вибухівки – понад 10 кг у тротиловому еквіваленті.

   13.10.2020 у ході оперативної закупки під контролем правоохоронних органів затримано трьох учасників групи за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 КК України. До складу вказаної групи входив колишній військовослужбовець однієї з військових частин, який на початок вчинення злочину проходив службу у Збройних Силах України.

   Викриття та затримання зловмисників відбулося за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області за оперативним супроводженням співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та співробітників відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Житомирській області.

   Наразі тривають обшуки на території Київської, Житомирської та Черкаської областей, а також виконання інших першочергових слідчих (розшукових) дій, направлених на встановлення всіх обставин вчиненого злочину та причетних до нього осіб.

   Нагадаємо, що відповідно до ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Військова прокуратура Житомирського гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,викрито,припинено злочинну діяльність,злочинна група,вибухівка

Послуги

Мої відео