Для зв'язку: [email protected]

Apple вимагає від Telegram заблокувати канали з особистими даними білоруських міліціонерів

Apple вимагає від Telegram заблокувати канали з особистими даними білоруських міліціонерів
196428 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія Apple зажадала від адміністрації месенджера Telegram видалити три канали - «Карателі Білорусі», «Чат групи Карателі» і «ВСЕ НАРУШЕНИЯ!», - де публікуються особисті дані співробітників правоохоронних органів і чиновників Білорусі. Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

Білоруські опозиційні телеграм-канали публікують особисті дані силовиків з початку вересня - їх творці вважають, що під загрозою деанонімізація співробітники правоохоронних органів відмовляться від застосування насильства до учасників акцій протесту. Особисті дані міліціонерів публікував в тому числі найбільший в країні канал Nexta з більш ніж двома мільйонами підпісників. 

Павло Дуров в останні кілька місяців конфліктує з Apple. В кінці липня засновник Telegram публічно розкритикував Apple за збір в 30% для розробників в App Store, заявивши, що через це вони підвищують ціни, щоб покрити збитки, і в підсумку за це платять користувачі. Пізніше месенджер подав скаргу на комісію магазину в регулюючі органи ЄС.

Послуги

Мої відео