Для зв'язку: [email protected]

У повітрі Кривого Рогу зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин

У повітрі Кривого Рогу зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин
40079 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впродовж минулого тижня дані з міських постів автоматичного спостереження та автоматичних постів підприємств-забруднювачів зареєстрували перевищення встановлених показників пилу, оксиду азоту, діоксиду сірки. Про це йдеться у повідомленні Аналітичного відділу якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

З 28 вересня по 4 жовтня на території впливу криворізьких промислових підприємств проводили збір даних про стан атмосферного повітря. Результати, на жаль, невтішні.

«На міських постах автоматичного спостереження №1,2,4 зафіксовано перевищення середньодобових концентрацій пилу в 1,03-1,4 рази, оксиду азоту в 2,05-2,85 рази. На вулиці Дніпровське шосе, 11 діоксид сірки перевищений в 3-4,9 рази, — повідомляють екологи. — Протягом тижня зафіксовано перевищення максимально-разових концентрацій на міському ПАС №5 (вул. Нікопольське шосе) по оксиду вуглецю в 1,04-2,5 рази».

На вул. Криворіжсталі, 52 автоматичний пост ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зафіксував перевищення середньодобових концентрацій по пилу 1,05 рази та оксиду вуглецю в 1 раз. Разові концентрації оксиду вуглецю перевищували гранично допустиму концентрацію в 1-1,2 рази.

Важке та забруднене повітря не тільки в місті, а й поза його межами. У селах Карпівка та Зелений Гай Карпівської ОТГ спостерігалось перевищення середньодобових концентрацій пилу в 1,1-1,9 рази.

За даними екологів, основними джерелами забруднення атмосфери викидами металургійних підприємств у місті є коксохімічне, агломераційне, доменне, феросплавне і сталеплавильне виробництва.

Теги: Кривий Ріг,повітря,забруднення,шкідливі речовини,концентрація,оксид азоту,оксид вуглецю

Послуги

Мої відео