Для зв'язку: [email protected]

На Дніпропетровщині почалися «карантинні» рейди у школах, ресторанах та транспорті

На Дніпропетровщині почалися «карантинні» рейди у школах, ресторанах та транспорті
68797 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпро, Кривий Ріг, Верхньодніпровський, Дніпровський, П’ятихатський та Царичанський райони з 28 вересня опинилися в «жовтій» епідемічній зоні. Тож, бригади, до складу яких увійшли поліцейські та співробітники Держпродспоживслужби, мають перевіряти дотримання карантинних обмежень. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Через значне збільшення кількості випадків COVID-19 в регіоні посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень. Перевірки в кожному районі області здійснюють рейдові бригади. Першочергова увага — школам, адже багато випадків захворювання фіксується саме в освітніх закладах. Наразі 191 окремий клас та одна школа переведені на дистанційне навчання.

«У школах перевіряють дотримання маскового режиму, провітрювання приміщень, проведення температурного скринінгу вчителів, — повідомляють у ДніпроОДА. — Наявність запасів дезінфекторів, паперових рушників. А ще – чи адаптований під карантин розклад занять, чи заборонений вхід до закладу батьків та сторонніх осіб».

Після школ перевірять і дитсадки, і виші області. Ще один важливий аспект — дотримання правил карантину в транспорті. Тому перевіряють наповнюваність салонів, їхню своєчасну дезінфекцію, наявність масок у пасажирів, перевезення виключно в межах сидячих місць. До того ж, рейди проводяться в ресторанах, кафе та їдальнях.

При виявленні порушення поліцейські на місці складатимуть протоколи — на перевізника, керівника школи чи закладу громадського харчування. Штрафи — від 17 до 34 тисяч гривень.

Теги: жовта зона,перевірки,карантин, Дніпро,школи,заклади харчування,громадський транспорт

Послуги

Мої відео