Для зв'язку: [email protected]

У Кривому Розі перемовини між шахтарями-протестувальниками та адміністрацією КЗРК тривали 5 хвилин

У Кривому Розі перемовини між шахтарями-протестувальниками та адміністрацією КЗРК тривали 5 хвилин
69936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гірники озвучили свої компромісні вимоги — підняття заробітної плати на 30%. Не отримавши позитивної відповіді від представників керівництва комбінату, робітники повернулися в шахту. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гіоників Михайло Волинець.

За його словами, наразі у Кривому Розі розгортається справжня підземна війна. 23 вересня минає три тижні, як робітники чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату розпочали підземну акцію протесту, вимагаючи підвищення зарплати та покращення умов праці. 22 вересня чергова спроба досягти консенсусу провалилася — перемовини між шахтарями та адміністрацією КЗРК закінчилися через 5 хвилин після початку. Керівництво комбінату не погодилося на вимогу протестувальників підняти зарплату на 30%.

Зараз акцію протесту продовжують 139 гірників: 65 працівників з шахти «Батьківщина», по 25 — з шахт «Жовтнева» та «Тернівська», 24 — з шахти «Гвардійська». Як зазначає Михайло Волинець, здоров`я страйкарів катастрофічно погіршується кожного дня через довготривале перебування у вологих умовах, серед грибків та плісняви. Але відомо, що гірники, які зараз знаходяться на поверхні, вже домовляються знову «залягти» під землею, проте вже в іншому складі.

Теги: шахтарі,Кривий Ріг,страйк,підвищення зарплати

Послуги

Мої відео