Для зв'язку: [email protected]

У Кривому Розі працівники психоневрологічного інтернату експлуатували підопічних

У Кривому Розі працівники психоневрологічного інтернату експлуатували підопічних
24306 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пацієнтів змушували брати участь у важких будівельних роботах. За катування та нелюдське поводження співробітники інтернату можуть отримати до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Перевірки, які проводила Криворізька місцева прокуратура № 2 після надходження інформації щодо знущань над пацієнтами психоневрологічного інтернату, виявили грубе порушення законодавства про працю та катування людей.

«За даними слідства, працівники інтернату не забезпечили належних умов перебування підопічних та, використовуючи їх психічний стан, розумову відсталість та повну залежність від персоналу, змушували виконувати будівельні роботи в інтернаті з використанням бетонозмішувача, — повідомляють у прокуратурі. — При цьому співробітники закладу достовірно знали, що через психічні захворювання потерпілі взагалі не можуть працювати, чим заподіяли їм моральних страждань».

Наразі встановлюються всі причетні до злочину особи, кримінальне провадження відкрито за грубе порушення законодавства про працю та катування. Максимальне покарання, що передбачене законом — позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Теги: психічно хворі,інтернат,експлуатація,прокуратура,Кривий Ріг

Послуги

Мої відео