Для зв'язку: [email protected]

Парк Горького у Харкові переплатив майже 400 гривень за газон

Парк Горького у Харкові переплатив майже 400 гривень за газон
60563 ПЕРЕГЛЯДІВ

Харківський парк переплатив понад 100 гривень за кожен квадратний метр газону, що закупив. Усього переплата склала понад 370 тисяч гривень
Парк Горького, що у місті Харкові, за результатами відкритого тендеру, уклав угоду з ФОП Шахов А. С. на придбання та поставку трьох тисяч квадратних метрів рулонного газону для облаштування парку. За даними на сайті Prozorro, вартість договору склала 594 тисячі гривень.
Протягом аукціону обидві компанії, що торгувалися, понижували ставку однаковою мірою: спочатку на тисячу гривень, потім на три. Таким чином, різниця між тендерними пропозиціями протягом усього аукціону не змінювалася.
У підсумку, один квадратний метр газон парку обійшовся у 198 гривень. Варто зазначити, що до складу газону має входити райграс пасовищний, повзуча червона костриця та тонконіг у встановлених пропорціях, а сам газон має бути вже з ґрунтом і кореневою системою трав та готовим до настилання.
Для порівняння, газон з ідентичними властивостями у тому ж Харкові інше комунальне підприємство, «Харківзеленбуд», купувало за 119 гривень за квадратний метр. У Києві такий же газон закуповувався комунальним підприємством, що опікується утриманням зелених насаджень Дарницького району. Закупівля відбулася у червні, а ціна газону становила 74 гривні 40 копійок за квадратний метр.
Таким чином, загальна переплата, порівняно із закупівельною ціною дарницьких комунальників, складає понад 370 тисяч гривень.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,парк Горького,Тендер , Держзакупівлі
Автор: News Ukraine

Послуги

Мої відео