Для зв'язку: [email protected]

Сформувати стабільні правила гри тепер дозволить закон про «зелену» енергетику

Сформувати стабільні правила гри тепер дозволить закон про «зелену» енергетику
82551 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сформувати стабільні правила гри на ринку допоможе закон про зміни умов підтримки виробників з відновлюваних джерел енергії. Про це повідомив Євген Скульський, який є координатором Комітету з енергетики Європейської бізнес-асоціації. Відомо, що ухвалений парламентом закон стосовно зміни підтримки виробників з відновлювальних джерел енергії – компроміс між виробниками «зеленої» електроенергії та державою заради збереження інвестиційної привабливості галузі та її подальшого розвитку.
У ЕВА кажуть, що передбачаються три головні зміни:
1. З липня зменшиться розмір «зелених» тарифів для об’єктів, що ввелися в експлуатацію з 1 липня 2015 року до 31 грудня 2019 року.
2. З 2022 року впровадять відповідальність виробників з ВДЕ за різницю між фактичними та заявленими графіками виробництва електроенергії.
3. Якщо буде перевиробництво енергії, то закон визначить оператора системи передачі відповідальним за компенсацію недовідпущеної електричної енергії виробниками ВДЕ, відповідно до методики, що затверджується регулятором.
Вони сподіваються, що на ринку всі домовленості збережуться, а компанії продовжать планувати свою діяльність довгостроково.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,зелена енергетика,Європейська бізнес-асоціація
Автор: News Ukraine

Послуги

Мої відео