Для зв'язку: [email protected]

Еміль Арутюнян та Фонд «Солідарність»: для допомоги дітям з особливими потребами потрібні нестандартні рішення та методи

Еміль Арутюнян та Фонд «Солідарність»: для допомоги дітям з особливими потребами потрібні нестандартні рішення та методи
184948 ПЕРЕГЛЯДІВ

Допомога дітям з особливими потребами – важливе завдання для сучасних меценатів. Ця категорій молоді як ніхто інший потребує вкладення старань та ресурсів для того, щоб у майбутньому вони змогли зайняти достойне місце у суспільстві. Арт-терапія, цікаві лекції та бесіди, а також різноманітні майстер-класи – це саме ті активності, яких не вистачає вихованцям спеціалізованих закладів, щоб відчути себе повноцінними членами соціуму. І меценат Еміль Арутюнян разом з Олександром Петровським та Міжнародним благодійним фондом «Солідарність» активно сприяють цьому процесу.

Арутюнян Еміль Карленович: що робиться для дітей з особливими потребами?


Одне з інноваційних рішень для дітей з особливими потребами – арт-терапія. Як давно довели педагоги, лікарі та психологи, така активність не лише цікава для підростаючого покоління, яке має певні відмінності у розвитку, але й допомагає подолати існуючі проблеми. Інтуїтивне малювання передбачає відсутність певних обмежень або шаблонів, тому дозволяє дитячому мисленню розвиватися у різних напрямах. Таким чином діти можуть реалізовувати свій внутрішній світ, починають краще розуміти себе. Вибір форм і фарб під час такого малювання відбувається на рівні фантазії та підсвідомості, що дає молоді свободу самовираження. Тому діти можуть відчути себе митцями незалежно від того, чи мають вони якість видатні здібності, чи ні. Одна з цілей інтуїтивного малювання та арт-терапії загалом – дати молоді відчуття творчого процесу та отримати задоволення від процесу докладання до нього власних зусиль. На цьому базується арт-терапія.
Ініціаторами такої активності для вихованців Дніпровського закладу для дітей з особливими потребами стали представники Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність». Ця організація разом з іншими меценатами та волонтерами регулярно відвідує заклади освіти різних рівнів з метою всесторонньої допомоги. Еміль Арутюнян – один з найвідоміших меценатів Дніпра, який регулярно долучається до цієї активності, сприяючи у тому числі продуктами харчування та всім необхідним для вихованців закладу.

Допомога Арутюняна Еміля Карленовича: добрі справи для дітей з особливими потребами


Участь у корисних акціях, які організує Фонд «Солідарність» - не єдина корисна справа, яку робить Еміль Арутюнян.

Це лише частина його благодійної діяльності. Проте, дійсно, одна з найважливіших галузей його активності – це допомога дітям, які залишилися без батьківської опіки або мають певні вади фізичного чи розумового розвитку і перебувають на навчанні та вихованні у спеціалізованих закладах.
Часті візити Еміля Карленовича як самостійно, так і разом з представниками з «Солідарності» до Дніпровського будинку-інтернату для дітей з інвалідністю вже приносять свої позитивні плоди. Разом з Олександром Петровським і «Солідарністю» Еміль Арутюнян регулярно робить візити до цього закладу, завжди привозячи з собою корисні та приємні подарунки. На великі свята дітям влаштовують цікаві зустрічі та концерти, дарують подарунки, які вихованці закладу попередньо самі замовляють, та накривають стіл зі смачними ласощами. Таким чином Еміль Арутюнян та його однодумці надають дітям справжні уроки доброти, які їм стануть у нагоді протягом усього їхнього життя.
Не забуває меценат і про найменших громадян, які теж бувають обділені увагою. Тому протягом багатьох років допомагає дітям з Придніпровського будинку маляти. Враховуючи вік, їм перш за все необхідні дитяче харчування та предмети першої необхідності. Саме таку допомогу заклад у першу чергу і отримує від Еміля Карленовича впродовж останніх десяти років.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

Послуги

Мої відео