Для зв'язку: [email protected]

Юний винахідник з Дніпра отримав «бронзу» на Міжнародному конкурсі винаходів та інновацій «INTARG-2020»

Юний винахідник з Дніпра отримав «бронзу» на Міжнародному конкурсі винаходів та інновацій «INTARG-2020»
26980 ПЕРЕГЛЯДІВ

У наукових змаганнях взяли участь понад 200 учасників з 17 країн світу. Україну представляли 12 винахідників. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Міжнародний конкурс і шоу винаходів та інновацій «INTARG-2020» щорічно проходить у Польщі за підтримки Міжнародної федерації асоціацій винахідників та Всесвітньої асоціації інтелектуальної власності як міжнародна виставка високого рівня під девізом «Інновації рухають економіку». Цьогоріч через карантинні обмеження учасники демонструвати свої винаходи в онлайн-форматі у категоріях: наука, харчова промисловість, побутові засоби, безпека, IT, промисловість та навколишнє середовище.

Інноваційний потенціал України представляли 12 учасників, серед яких випускник спеціалізованої фізико-математичної школи № 129, вихованець Малої академії наук Ігор Шибка, який за свій винахід отримав бронзу. До речі, наукові керівники хлопця — його батьки, Ольга Шибка та Григорій Шибка.

На конкурсі Ігор представив модернізований дитячий бульдозер – так званий кобот. Такого колаборативного робота можна використовувати у виробництві як помічника людини. Хлопець, який з дитинства займається винахідництвом, багаторазовий призер найрізноманітніших конкурсів та розробник власних проєктів. На його рахунку — електронний голосовий інформатор перешкод, окуляри для незрячих ветеранів, вітрогенератор для військових та розумний годинник.

Теги: винахід, Дніпро,Ігор Шибка,міжнародний конкурс,Україна,нагорода,інновації

Послуги

Мої відео