Для зв'язку: [email protected]

У Дніпрі викрили виробників сумнівного антисептику

У Дніпрі викрили виробників сумнівного антисептику
30436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щомісяця нелегальна лінія виробляла 10 тисяч флаконів. За три місяці злочинці заробили кілька мільйонів гривень. Таку інформацію оприлюднила пресслужба СБУ.

Підпільний цех для виготовлення спиртового дистиляту в промисловій зоні Дніпра організували п`ятеро місцевих мешканців. Аби здешевити процес виробництва, закуповували в інших областях України контрафактний спирт, який на місці розводили до потрібного «антисептичного градусу». Потім звозили його в одне із сіл, де підпільно виготовляли антисептичні засоби — звісно, без проведення будь-яких лабораторних досліджень.

Кустарну продукцію, вироблену в антисанітарних умовах та прикрашену підробленими свідоцтвами про якість, зловмисники збували не тільки через інтернет, а й через одну з відомих аптечних мереж області. Бізнес розвивався активно: 10 тисяч флаконів контрафактного антисептику виготовляли щомісяця, заробляючи майже 1,3 млн грн. Але за три місяці довелося закриватися — з обшуками прийшли співробітники СБУ.

«Під час обшуків у підпільному цеху правоохоронці вилучили понад 3 тонни спиртової суміші, 5 тонн хімічних речовин, які можуть використовуватись при виготовленні антисептичних засобів, виробниче обладнання та пакувальну тару, — повідомляють у СБУ. — Вартість вилученого спиртового концентрату за мінімальними оцінками становить понад 1,2 мільйона гривень».

Наразі вилучена продукція проходить експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання щодо оголошення про підозру.

Теги: антисептики,СБУ,підпільний цех,підробка

Послуги

Мої відео