Для зв'язку: [email protected]

Названі найкращі та найгірші міста - 2019

Названі найкращі та найгірші міста - 2019
90207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щорічний рейтинг найкомфортніших для життя міст світу від британського журналу The Economist очолив австрійський Відень. У 2019-му, як і торік, найкращим містом для проживання визнали Відень. Він набрав 99,1 бала зі 100 можливих.

На другому місті Мельбурн, третю сходинку посів Сідней, який потіснив японську Осаку. П'яте місце – у канадського Калгарі. У ТОП-10 також увійшли Ванкувер, Торонто, Токіо, Копенгаген і Аделаїда.

 

 

 

Останні позицію переліка, як найгірші місця, зайняли Дамаск (Сирія), Лагос (Нігерія) і Дакка (Бангладеш).

Київ, Москва, Белград, Ханой вважаються містами, які найбільше покращили показники комфортності життя за останнє п’ятиріччя. Київ виріс на 5,2 бала, і з минулорічного 118 місця спустився на 117.

Рейтинг підготував аналітичний підрозділ The Economist, що займається звітами та рейтингами. Автори оцінюють 140 міст світу за п'ятьма основними критеріями: стабільність, навколишнє середовище, охорона здоров'я, інфраструктура та освіта. При цьому кліматичні умови, а також вартість життя, до уваги не брали. Стабільність і навколишнє середовище вважаються найважливішими категоріями. Максимальна оцінка в кожному критерії - 25 балів. На охорону здоров'я та інфраструктуру доводиться по 20, а на освіту - 10.

Читайте також: Дніпряни скаржаться на їдкий сморід у трьох районах міста

 

Послуги

Мої відео