Для зв'язку: [email protected]

Нардепи підтримали призначення Петрашка новим міністром економіки

Нардепи підтримали призначення Петрашка новим міністром економіки
117881 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новим міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства став Ігор Ростиславович Петрашко. Відповідну постанову сьогодні ухвалила Верховна Рада країни на позачерговому засіданні. Призначення нового міністра підтримало 243 нардепа.

Кандидатуру Петрашка в якості міністра запропонував очільник Кабміну Денис Шмигаль.

«Він має більше 20 років досвіду в сфері економіки й менеджменту. З відзнакою закінчив львівську політехніку, після навчався і отримував ступінь MBA в Сполучених Штатах й Великобританії. Працював в компаніях «першої четвірки», останні 7 років керував великою компанією у 30 тисяч людей. Тобто має потужний менеджерський досвід», — зазначив прем’єр.

Відомо також, що новоспечений 44-річний управлінець Петрашко у 2004-2007 роках працював у московському, а згодом київському представництві компанії Ernst&Young, входив до складу інвестиційного підприємства «Трійка Діалог Україна». У 2013 обіймав посаду у російському державному «Сбербанку», а трохи згодом працював в агропромисловому комплексі компанії Ukrlandfarming, яка належить олігарху-втікачу Олегу Бахматюку.

Рішенням Верховної Ради від 17.03.2020, Ігор Петрашко очолить об'єднане Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Послуги

Мої відео