Для зв'язку: [email protected]

Україна посилює заходи безпеки на період карантину

Україна посилює заходи безпеки на період карантину
33860 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, Уряд вважає за потрібне запровадити більш жорсткі вимоги щодо профілактичних заходів. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

Уряд посилить карантинні заходи до 24 квітня — нові обмеження стосуються транспорту, самоізоляції, обсервації. Таке рішення було прийняте з ініціативи Міністра охорони здоров`я Максима Степанова 1 квітня, наразі обмеження мають бути доопрацьовані та представлені 2 квітня.

Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на: – перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора; – переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; – перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх; – відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; – відвідування спортивних та дитячих майданчиків; – проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

Послуги

Мої відео