Для зв'язку: [email protected]

Уряд дозволив продавати запчастини та молодняк свійської птиці

Уряд дозволив продавати запчастини та молодняк свійської птиці
203552 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таким чином розширено перелік дозволених видів господарської діяльності під час карантину. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

Аби забезпечити оптимальне функціонування ключових для країни галузей, внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Як зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, прийняті зміни пом’якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів та посилюють виконання запроваджених протиепідемічних заходів.

Новими змінами під час карантину дозволено:

  • продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки;
  • продаж добового молодняка свійської птиці;
  • функціонування всіх видів фінансових установ, зокрема, ломбардів і кредитних спілок.

Також Уряд надав низку рекомендацій для бізнесу, аби зменшити черги і скупчення відвідувачів у магазинах та забезпечити виконання запроваджених протиепідемічних заходів, зокрема:

  • працювати аптекам цілодобово;
  • допускати відвідувачів до торгових залів у розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5 метрової відстані між людьми.

Послуги

Мої відео