Для зв'язку: [email protected]

В Україні запрацювали нові правила банківських переказів

В Україні запрацювали нові правила банківських переказів
204117 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 28 квітня уряд взяв під контроль онлайн-платежі українців. Відтепер банківські операції на суму понад 5 тис. грн можуть бути заблоковані. Такі правила встановлює новий закон про фінансовий моніторинг. Нововведення необхідні для того, аби зменшити відмивання коштів та скоротити обсяг тіньової економіки.

Як пояснюють у НБУ, банківська система відтепер почне моніторити всі фінансові операції з готівкою, а також грошові перекази в Україні та з-за кордону. Аби переказати кошти, користувачам буде необхідно пройти ідентифікацію. Проте закон дозволяє перекази грошей і без повідомлення особистих даних, але лише в межах України і у сумі, що є меншою 5 тисяч гривень.

Якщо сума переказу більша або інформація, яку надає користувач, здається підозрілою, банк має право зупинити операцію і направити її до Державної служби фінансового моніторингу для перевірки.

Для того, щоб переказати кошти на суму понад 5 тис. грн між своїми картками з різних банків, жодна ідентифікація не потрібна. Нові правила моніторингу також не розповсюджуються на наступні операції: — сплата житлово-комунальних послуг — сплата податків і штрафів — сплата інших обов’язкових зборів та платежів — сплата кредиту у сумі до 30 тис. грн — перекази для оплати товарів і послуг за допомогою платіжної картки.

Банки, які не проводитимуть перевірки, отримуватимуть покарання у вигляді штрафів у розмірі від 0,2 до 135 млн грн.

Послуги

Мої відео