Для зв'язку: [email protected]

У яких умовах працювати бізнесу з послабленням карантину

У яких умовах працювати бізнесу з послабленням карантину
33340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загальнонаціональний карантин продовжено до 22 травня, однак вже з 11-го підприємцям дозволяються певні послаблення. Зокрема для роботи перукарень, салонів краси, непродовольчих магазинів, закладів громадського харчування, побутового обслуговування (хімчистки, пральні, ремонт взуття), нотаріусів, адвокатів, стоматологів тощо.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко видав роз’яснення , як саме працювати підприємцям після послаблення карантинних заходів. Тож, головні вимоги для роботи такі: — міряти температуру співробітникам перед зміною, тих, у кого вища за 37,2 — не допускати до роботи; — усі працюють в масках або респіраторах та рукавичках; — групу ризику тимчасово відсторонити від роботи; — проводити вологе прибирання що дві години; — співробітники дотримуються правил гігієни, миють руки з милом, не контактують з людьми із симптомами ГРВІ; — нанести тимчасове маркування, аби уникнути скупчення людей; — приймати клієнтів лише за попереднім записом та з інтервалом у 15 хвилин між відвідувачами; — забороняється очікувати послугу стороннім особам, крім супроводжувача дитини або людини з інвалідністю; — не більше одного клієнта на 10 кв. метрів площі; — між місцями надання послуг — до 2 метрів дистанції; — черга на дистанції у півтора метри.

Закладам громадського харчування дозволяється працювати тільки на винос через спеціальне віконце видачі, приймати замовлення дистанційно, вхід відвідувачів забороняється. Дозволено подавати їжу лише на літніх майданчиках просто неба із дотриманням дистанції між столами у півтора метри. Особи, що приймають і видають замовлення, мають бути в масках або респіраторах та рукавичках, їжа — у разовому посуді та в закритій тарі.

Послуги

Мої відео