Для зв'язку: [email protected]

Волейбольний СК “Прометей” всуху розбив тернопільську “Галичанку”

Волейбольний СК “Прометей” всуху розбив тернопільську “Галичанку”
118499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вдалий старт для Спортивного клубу “Прометей”. Підопічні Андрія Романовича в дебютній грі в рамках 3-го етапу Кубка України в групі “З” із загальним рахунком 3:0 здолали ВК “Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ”.

Особливістю зустрічі стало те, що СК “Прометей” із Кам’янського та тернопільська ВК “Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ” - основні претенденти на вихід до “Фіналу чотирьох” національного Кубка. Адже наразі перебувають на верхівці турнірної таблиці української Суперліги, на відміну від інших учасників квартету - волейбольних клубів «Білозгар-Медуніверситет» та «Університет-ШВСМ». Тому, фактично ця зустріч визначала безумовного фаворита групи.

Добре, що ми зіграли з “Галичанкою” в перший ігровий день. Усі наші тренування були спрямовані на підготовку до цього матчу. Ми розбирали цю команду — готувалися до неї”, - каже волейболістка СК “Прометей” Діана Франкевич.

На старті поєдинку передбачити переможця 1-го сету було майже неможливо до самого його завершення. Волейболістки “Галичанки” розпочали матч значно жвавіше за опоненток, одразу захопивши ініціативу, раз по раз відриваючись від “Прометея”. Однак у другій частині партії кам’янчанки відчули свою гру та зрівняли рахунок. Коли табло показало цифри 19:19, наставник тернополянок Віктор Туркула взяв перерву. Проте це не допомогло. Після паузи команда Романовича свого не впустила. Коли “Прометею” для перемоги в партії залишалося взяти одне очко, Марина Мазенко з “Галичанки” на своїй подачі не витримала напруги та влучила в аут - 25:23.

Я вважаю, що підбір гравців у нас також непоганий, ми можемо дати бій будь-якій команді. Просто психологічно ще не готові”, - зізнається волейболістка ВК “Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ” Тетяна Хилюк.

У 2-му сеті на паркеті безапеляційно домінувала лише одна команда. Підопічним Романовича одразу вдалося виграти 9 м’ячів, не віддавши жодного очка суперницям. Стало зрозуміло, що повернутися в боротьбу гравчиням з Тернополю буде надзвичайно важко. “Прометей” стабільно утримував перевагу і довів партію до логічної перемоги - 25:13.

У другій партії “Прометей” перебудувався, а ми стали грати так, як грали першу партію. Тому такий результат”, - каже головний тренер ВК “Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ” Віктор Туркула.

У першій частині заключного відрізку протистояння гра точилася досить рівна. "Галичанка" подекуди навіть вела у рахунку в декілька балів. Втім, підтримка рідних трибун та близьке відчуття перемоги зробили свою справу. “Прометей” дотиснув підопічних Туркули з комфортною для себе перевагою у 10 очок. Рахунок третього сету — 25:15

Ми основну підготовку робили до “Галичанки”, не сильно зважаючи на інші дві команди з нашої групи”, - зізнається головний тренер СК “Прометей” Андрій Романович.

Свої наступні матчі обидві команди грають 16-го січня.

Послуги

Мої відео