Для зв'язку: [email protected]

У Києві відбувся наймасштабніший фестиваль для власників собак ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0

У Києві відбувся наймасштабніший фестиваль для власників собак ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0
435483 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього літа в Києві відбувся другий фестиваль для собак ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 за підтримки Асоціації зоозахисних організацій України – АЗОУ. Подія пройшла 18 серпня на локації V’YAVA в Саду Бажань (ВДНГ). Цьогоріч ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 об’єднав  майже 2000 власників та любителів собак, щоб разом зробити добру справу та просто відпочити.

ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 привернув увагу учасників з різними породами собак, від чихуахуа до доберманів, демонструючи різноманіття і красу світу собак. Власники собак мали можливість показати своїх улюбленців, взяти участь у конкурсах та численних активностях, отримати корисну інформацію та долучитися до важливої благодійної справи.

Метою фестивалю стало підкреслення важливості свідомого pet-батьківства та допомога тим, хто найбільше потребує нашої допомоги - песикам, що пережили важкі випробування. Розвиток свідомого pet-батьківства є невід’ємною частиною фестивалю для собак. Адже саме тут господарі зможуть зміцнити стосунки зі своїм песиком та зробити спільний час приємним і корисним. Як зазначають організатори, свідоме pet-батьківство полягає в розумінні, що песик має свої особливості і потребує піклування, можливості виділяти час на виховання та прогулянки, своєчасного відвідування грумінгу та ветеринарів - це повноцінний член родини, це ваша дитина.

 

На учасників події чекала насичена і різноманітна програма: важливі лекції від експертів і цікаві практичні майстер-класи від кінологів про виховання чемного песика та підготовку серйозного собаки для охорони, від грумерів про необхідні домашні процедури, та ветеринарів про надання першої невідкладної допомоги, склад домашньої аптечки для песика та проблеми з диханням, що дуже актуально для багатьох pet-батьків. Спікерка від центру кінетерапії INNIKOS від Royal Canin Foundation розкрила тему каністерапії. Також від бренду виступала лікар-ветеринар із темою про збалансований раціон для собак.

А от від брендів Half&Half, Brit та FURminator, долучилися спікери із центрів адопції «Adopt Don’t Stop» та «Зооплатформа», які активно підтримують бренди і розкрили питання зооволонтерства в Україні та особливості адопції тварин з прифронтових територій. Про особливі потреби в харчуванні цуценят розповів сертифікований дієтолог NAVC, експерт з харчування в компанії PURINA.

Активні ігрові зони для собак усіх розмірів з лабіринтами та перешкодами організував центр з догляду за вихованцями Dog City, ярмарок та консультації від провідних виробників зоотоварів та ветеринарних клінік, фудкорт з різноманітними смаколиками для всієї родини, а також музична зона від українських артистів та блогерів. Також було багато інтерактивних зон від брендів, зокрема Josera підготувала багато іграшок, смаколиків та лотерею подарунків для відвідувачів фестивалю, мали яскраву фотозону, яку не зміг оминути жоден песик, а також дарували песикам чудові спеціальні банданки.

До події долучилися відомі бренди, які запропонували різноманітні активності для власників хвостиків на фестивалі. Також радував у спеку басейн для песиків, який організували представники бренду Brit - тому біля їхнього стенда можна було не тільки отримати смаколики, але й трохи освіжитись.

Також до фестивалю долучилися такі бренди, як YEDNIST' GROUP: TM Farmina, TM AnimAll, TM NexGard; Vmiske, Mavsy, Lenda, Nobby, MamaPet і вже другий рік поспіль корми Oasy та Monge та інші.

Важливо підкреслити, що на найбільшому фестивалі для власників собак ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 було вперше презентовано проєкт із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин, ініційований Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Держпродспоживслужбою та Міністерством цифрової трансформації.

Лекторій цьогорічного фестивалю відкрив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик, який анонсував запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин і пояснив, у чому цінність проєкту для власників. “Після запуску проєкту видача ветеринарних документів стане диджиталізованою, прозорою та доступною послугою, а отримати паспорти державного зразка можна буде не тільки в державних, а й у приватних ветклініках, які долучаться до проєкту,” - зазначив Денис Башлик.

Подія мала благодійний характер. На заході всі гості мали можливість отримати грумінг-послуги за донат або просто задонатити напряму кожному з благодійних партнерів заходу: “Хвостата Банда”, “Янголи Хвостиків”, “Gostomel Shelter” та “Adopt Don’t Stop”. Благодійний фонд “Adopt Don't Stop”, в якому знайшли притулок близько 50 котиків і 8 собачок, продав книжок приблизно на 5 тисяч гривень. Ці кошти підуть на оплату лікування, корм та на запаси дров для опалення притулку.

Для “Хвостатої Банди” було зібрано 46 198 гривень на будки для песиків у прифронтових притулках та на обробку від паразитів песиків у прифронтових притулках і службових собак. Додатково 6 будок буде передано від організаторів ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 наприкінці серпня. Партнери також передали для песиків у прифронтових притулках три 12-кілограмових мішки корму “Lenda”, 12 упаковок паучів та 4 коробки по 30 пакетів корму від Royal Canin, кілька паків із смаколиками від Half&Half, а Bravecto виділили 5 пачок таблеток. І це тільки на самому заході - адже після фестивалю бренди далі продовжують підтримувати благодійні фонди та песиків, які потребують цього. Наприклад, Practik виділив корм для відомої службової собаки Тари, яка народила 7 цуценят на початку серпня. І таких історій десятки - ми цінуємо, що разом із партнерами можемо допомагати тим, хто цього дійсно потребує!

ПЕСИКИ ФЕСТ 2.0 став чудовою можливістю для спільноти власників собак об'єднатися і провести цей день поряд зі своїми улюбленцями. Захід сприяв усвідомленню відповідального ставлення до виховання, турботи та утримання песиків, пропонуючи інформацію та ресурси для забезпечення здорового і щасливого життя для чотирилапих друзів. Організатори віддані ідеї свідомого pet-батьківства та створенню спільноти для власників собак, дякують всім небайдужим, хто долучився до такої важливої справи і чекають всіх на ПЕСИКИ ФЕСТ 3.0!

Послуги

Мої відео