Для зв'язку: [email protected]

СБУ повідомила про підозру голові селища Рибинське, яка змушує місцеве населення дотримуватись законів окупантів

СБУ повідомила про підозру голові селища Рибинське, яка змушує місцеве населення дотримуватись законів окупантів
342660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще однієї «чиновниці» на тимчасово окупованих територіях.  Зловмисниця добровільно погодилась на посаду голови захопленого селища Рибинське на Донеччині.

Досудове розслідування встановило, що до окупації жінка вже очолювала селище, але згодом була переведена на посаду завідувачки сектору з питань розвитку населеного пункту.

З початком повномасштабної агресії колаборантка підтримала діяльність незаконних збройних формувань й погодилась повернутися на посаду «голови селища».

Співробітники спецслужби встановили, що з вересня 2022 року зловмисниця виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, контролювала виконання рішень фейкового «референдуму» та додержання законів загарбників. Забезпечувала діяльність сільської адміністрації, здійснювала розпорядження бюджетними коштами, активно співпрацювала з окупаційними псевдоустановами.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантки за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмисниці про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Служба безпеки України продовжує системну та кропітку роботу з викриття та документування посібників окупантів.

Теги: Російська агресія , колаборанти

Послуги

Мої відео